SENDİKAMIZDAN SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNA DANIŞTAY’DA 2 DAVA AÇILDI.
Değerli üyelerimiz ve Meslektaşlarımız,
Eczane Eczacılarının Sendikası olarak; ilaç hizmetimizi aksatacak, ekonomik yönden hizmetimize ve vatandaşlarımıza negatif olarak yansıyacak her değişiklik için hukuki hakkımızı kullandığımızı ve kullanacağımızı sizlere taahhüt etmiştik.
Bu çerçevede;
Sendikamızın yasadan aldığı aktif husumet ehliyeti hakkını kullanarak;
25/08/2022 tarih ve 31934 Mükerrer Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Sosyal Güvenlik Kurumu İlaç geri Ödeme Yönetmeliği’nin 3. maddesinin 1. fıkrasının u bendinin yürütmesinin durdurularak iptali için Danıştay 10. Dairesinde ve
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından 25/08/2022 tarih ve 31746 Mükerrer sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ’in 19. maddesi ile değiştirilen aynı Tebliğ’in 4.1. numaralı maddesinin 2. fıkrasının yürütmesinin durdurularak iptali için Danıştay 10. Dairesinde olmak üzere 07.10.2022 tarihinde 2 dava açılmıştır.
Bilgilerinize sunarız. Saygılarımızla....
TEİS YÖNETİM KURULU
SENDİKAMIZCA DAVA AÇILAN YÖNETMELİK MADDELERİ:
İLAÇ GERİ ÖDEME YÖNETMELİĞİ:
Yönetmeliğin 3. maddesinin 1. fıkrasının u bendinde yapılan tanım şu şekildedir:
“u) Terapötik Referans (TR) grup: Sınırlandırılmış bir terapötik eşdeğerlik olarak, aynı ya da benzer endikasyon için kullanılabilecek etkin maddeyi/maddeleri içeren ürünlerin benzer dozaj formları arasında fiyat karşılaştırması esasına dayanılarak oluşturulan birden fazla ilacın yer aldığı grubu,”
SUT DEĞİŞİKLİĞİ:
MADDE 19-
a) Maddeye aşağıdaki fıkra eklenmiştir.
“(2) Tebliğde yer alan herhangi bir etkin maddenin kullanım koşulunda; başka bir etkin madde/maddelerin kullanılmış olması belirtilen ilaçların, ilgili SUT kapsamında kullanıldığına yönelik MEDULA kaydının yer alması gerekmektedir. Bu ilaç/ilaçların kullanımının MEDULA sisteminde yer almaması halinde Kurumca bedeli karşılanmaz. (Bu fıkranın yürürlük tarihi öncesi tedavisi başlamış ve belirtilen kapsamdaki ilacı kullanmış veya kullanmakta olan hastalar açısından bu koşul aranmaz). Sevkli olarak yurtdışı tedavi ve/veya ikili güvenlik sözleşmesi gibi istisnai durumlarda Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü onayı alınması halinde bu ilaçların kullanımı mümkün bulunmakta olup onay için yapılacak başvuruda ilacın temin ve kullanımına yönelik belge ibrazı şarttır.”
Comments